Livsstilsendring

Når det gjelder trening og helse, finnes det ingen raske snarveier. For å oppnå resultat må du har riktig tankegang. Her er tre enkle vaner du kan følge:

Vær aktiv hver dag

Gjør noe hver dag, for eksempel fem armhevinger hver morgen eller gå i 15 minutter. Dette erstatter ikke treningen din, men gir deg motivasjon til å fortsette med en aktiv livsstil.

Ikke tren for hardt

Hvis du synes treningen er tøff, er det mindre sannsynlig at du fortsetter med den. Så gå all in av og til, men få ikke dårlig samvittighet de gangene du ikke gjør det.

Tenk over hvorfor du spiser

Tyr du til kakeboksen når du føler deg trett, stresset eller nervøs? Du er ikke alene! Finn en eller flere kalorifrie, stressreduserende aktiviteter som fungerer for deg; gå en tur, ring en venn eller ta ti dype åndedrag. Og ha alltid et sunt alternativ i kjøleskapet som du kan mumse på om nøden blir for stor.
Tips! Gå lengre

10 000 skritt om dagen er ikke nok. Forskning viser at en sunn livsstil krever

11 000–12 000 skritt per dag. Så på med gode sko og begi deg ut på en deilig gåtur!

Hjelp på veien

Uansett om du har tatt en skikkelig treningsøkt eller sittet stille foran en dataskjerm hele dagen og blitt støl, kan en avslappende og varmende massasje være akkurat det du og kroppen din trenger. Aloe Heat Lotion har en kremet konsistens og absorberes raskt av huden. Allantoin og oljer fra eukalyptus, sesam og aprikoskjerner myker opp, mentol og metylsalicylat beroliger, og sammen med eukalyptusoljen gir de Aloe Heat Lotion den friske duften av mint. Inneholder selvsagt vår fineste Aloe vera.


Høstpepp i stedet for høstdepp

Dagene blir kortere, og de deilige sommerkveldene da vi kunne sitte ute og kose oss til sent på kvelden uten å bekymre oss for at vi skulle opp på jobb neste morgen, føles merkelig fjerne.

Overgangen kan føles litt tøff. Men det finnes knep for å forvandle høstdepp til høstpepp. Løsningen heter positiv psykologi.

4 enkle knep:

Øv deg på motgang

Selvtillit får du gjennom erfaring, ”dette har jeg fikset før”. Så jo mer motgang du mestrer, jo flere gode erfaringer gir du deg selv.

Slik gjør du:

Velg en oppgave som føles slitsom, og som du har vegret deg for å gå i gang med. Bryt ned i mindre utfordringer som føles mer håndterbare. Gjennomfør en delutfordring om gangen og belønn deg selv for hvert skritt du tar nærmere målet.

Finn ting som gleder deg

Å nyte tilværelsen og dele de gode stundene får oss til å ha det bra og gjør oss sterkere. Vi blir også mer kreative og lærer oss lettere nye ting.

Slik gjør du:

Velg ut noe du synes er morsomt og blir glad av å gjøre, noe som får deg til å nyte eller kanskje gir deg en følelse av flyt. Pass på å ha det litt morsomt hver dag.

Omgås

Å være med venner styrker deg. Omgi deg med personer du liker, så blir det lettere å takle motgang.

Slik gjør du:

Ring en venn. Har du ikke tid til å møtes, så snakk på telefonen. Prøv også å finne luker i programmet, kanskje en frokost sammen kan fungere, eller en lunchdate.

Beveg deg

Å holde kroppen i gang hjelper også på psyken. Det må ikke være en svett økt i treningsstudioet, det kan være mosjon i hverdagen.

Slik gjør du:

Utnytt alle anledninger i hverdagen til mosjon – ta trappene i stedet for heisen, gå en tur i lunsjen eller sykle til jobben. Du kommer sikkert på mange flere ting du kan gjøre.